Eva Uppsäll

M.Sc. Biologi, Sveriges Lantbruksuniversitet

 

Jag är i grunden biolog med examen från Sveriges Lantbruksuniversitet och har ca 3 års studier inom trädgårdsområdet från Alnarp, Ultuna och Alma folkhögskola. I mina studier ingår kurser som växtkännedom, marklära, färg- och formlära, markbyggnad och vegetationsbyggnad och jag har även utbildning inom ekologisk odling.

Jag är medlem i Svenska Trädgårdsdesigner

Jag drivs av att skapa gröna, sköna miljöer att vistas i där människor med olika förutsättningar trivs och kan återhämta sig.

Donn. Y. Dannan

Bachelor Architectural Engineering,  Damaskus

 

 

We shape the world with our minds

“The devil is in the details” is a quote I have always believed in.
Attention to details and designing reliability is what sets the right foundation for our working methods.

Over the years, working with different environments in different countries on different scales has enlarged my experience and gave me a better understanding for how to combine the artistic design criteria with the construction methods and how to better understand my client.

EN LÅNG HISTORIA OM HUR VI HAMNADE HÄR!

2014 bestämmer sig en arkitekt i Syrien att han måste lämna Damaskus och ger sig iväg på en resa utan att veta var i världen han kommer att hamna.

 I en liten by i Småland förbereder sig invånarna för att den att en flyktingförläggning ska öppna i lokaler som stått tomma alldeles för länge. De vill försöka möta människorna som är på väg på bästa sätt.

När Sverige är som mörkast i ett grått november 2014 möts vi. En arkitekt och en trädgårdsdesigner. En arkitekt med ambitioner att genast sätta igång med sitt nya liv och kunna bidra med sin kompetens. Riktigt så enkelt är det inte i byråkratins Sverige. Vi försöker tillsammans att hitta vägar som kan fungera. Vi kontaktar välkända företag med ett gediget CV men stoppas av byråkrati. Kan det ändå vara något för en väletablerad arkitekt att göra praktik hos en helt nystartad trädgårdsdesigner? Vi bestämmer oss för att prova.

Vi ritar trädgårdar tillsammans under ett halvår. Kreativt och inspirerande och vi märker hur spännande det är att vi har olika kompetenser som möts. Därefter är perioden med praktik slut, vi får inte förlänga. Ibland är det dock märkligt hur allt ordnar sig ändå.

På flyktingboendet är ägarna på gång och ska bygga till. Arkitekten gör några skisser som presenteras för ett lokalt byggföretag. I just detta möte råkar det vara byggentreprenören själv som är på plats och tycker skisserna ser bra ut. Han hör sig för om arkitekten och strax därefter får trädgårdsdesignern ett samtal och frågan om hur kompetensen är hos arkitekten. Den är utmärkt, tackar som frågar. Efter några möten bestämmer vi oss tillsammans för att arkitekten ritar en villa så vi alla får känna hur det går. Det går så himla bra, kommunen har sällan sett så noggranna ritningar och kunden är mycket nöjd med sitt unika hus. Det är början på ett samarbete med Nybe i Eneryda. Trädgårdsdesignern kan anställa arkitekten och efter ett år bestämmer vi oss för att starta ett företag tillsammans, Greenery Studio. Sedan starten har vi haft flera hundra små och stora projekt tillsammans. Stora industrier och små uterum. Exklusiva villor och enkla sommarstugesträdgårdar. Variationen är fantastisk och varje projekt unikt på sitt sätt. Så vill vi ha det.

I januari 2019 fick vi priset som årets nyföretagare i Älmhults kommun vilket vi blev väldigt glada för.

Sedan mars 2019 sitter vi tillsammans med NYBEs byggprojektledare hos Design Bygg & Bo på Danska vägen 1 i Älmhult, dit är du alltid varmt välkommen in.

Här möts två världar – arkitektur + trädgårdsdesign.

Vi två som personer är på många sätt oerhört olika. Stundtals blir det livliga och kreativa diskussioner. Men vi tycker båda om enkla och praktiska lösningar som fungerar i vardagen och vill verkligen komma nära dig som kund. Vi hoppas vi ses snart!